tak suka buleh stop. maaf ya

06 February 2011

MONAVIE : yang terbaik untuk kesihatan anda .

bismillah .

baiklah . di sini aku takkan taip panjang2 cakap apa itu apa ini . apa yang aku nak tulis kat sini ialah Monavie : untuk kesihatan badan . jus ini baru saje dalam pasaran Malaysia . cakap pasal kebaikan dia , memang lah banyak . WAITTT !! ini bukan pil atau makanan tambahan yang di uar2 kan merbahaya . tidakk . ia hanya jus yang di kisar dari 19 buah jenis buah . ye SEMBILAN BELAS jenis buah dan buah yang menjadi bahan utama ialah buah ACAI , yang hanya terdapat dalam hutan Amazon .

ramai orang kita tidak tahu mengenia jus ini kerana ianya masih baru . maka di sini saya (saya bahasa yang lebih baik) akan nyatakan apakah itu jus Monavie . kredit di sini .Monavie merupakan satu gabungan buah acai berry yang hanya terdapat di hutan Amazon serta gabungan 18 jenis buah-buahan terpilih dan terbaik dunia untuk membekalkan daya tenaga paling optimum untuk badan kita. Kandungannya telah disahkan oleh pakar-pakar antarabangsa mempunyai unsur-unsur anti-pengoksidaan yang amat tinggi serta nutrient-nutrient berkhasiat yang boleh meransangkan penyembuhan luar biasa serta menyediakan pertahanan badan daripada pelbagai jenis penyakit. Buah acai berry sendiri terdiri daripada kandungan-kandungan protein, lemak, fiber, vitamin, mineral-mineral dan garam-galian unik dan berkualiti untuk pemulihan SEMULAJADI daripada pelbagai penyakit.


baiklah , persoalan yang kedua pula jus Monavie ni datang dari mana ?

Ibu pejabat serta kilang pemprosesan di Utah Amerika Syarikat. Monavie diproses mengikut sistem piawaian GMP yang mementingkan kebersihan, ketulenan serta kepakaran teknologi. Monavie baru diperkenalkan pada 2005 di Amerika Syarikat tetapi telah berkembang dan mendapat pengiktirafan dengan begitu pesat dan pantas di Amerika Syarikat dan Eropah dan kini diMalaysia.


dan persoalan yang paling utama yang di utarakan dalam negara kita yang kebanyakan Muslim ialah halal . dan alhamdulillah , jus Monavie ini adalah HALAL .

MonaVie telah disahkan HALAL oleh The Islamic Food and Nutrition Council of America pada 30 June 2009. Sila lawat www.ifanca.org untuk keterangan lanjut. Bebas dari segala jenis dadah serta tiada kesan sampingan.
Monavie telahpun disahkan HALAL oleh Jakim  pada 1hb September2010apakah kebaikan Jus Monavie ini ? alhamdulillah , jus Monavie ini dapat membantu memulihkan penyakit seperti di bawah :


 1. Susah tidur malam
 2. Sakit Sendi
 3. Lemah Lutut
 4. Kolestrol Tinggi
 5. Kencing Manis
 6. Buah Pinggang
 7. Gout
 8. Sakit kulit, Gatal-gatal
 9. Arthritis
 10. Sakit Jantung
 11. Kanser
 12. Stroke/Lumpuh
 13. Sakit tulang belakang
 14. Resdung
 15. Eczema
 16. Letih Lesu
 17. Asma
 18. Masalah Haid Tidak Teratur
 19. Lemah Antibodi
 20. Denggi
 21. Sembelit
 22. Buasir
 23. Jangkitan Faraj
 24. Gastrik
 25. Darah Tinggi
 26. Lemah Tenaga Batin/Mati Pucuk
 27. Ingatan lemah/ Mudah Lupa
 28. Alzheimer
 29. Alahan
 30. Mengawal HIV
 31. Senggugut
 32. Masalah Pundi Kencing, Angin Pasang
 33. Migrain
 34. Lain-lain Penyakit


sudah banyak testimoni-testimoni yang mengatakan bahawa mereka berasa bagus setelah mencuba produk ini . cakap banyak pun tak guna . saya sudah mencuba produk ini satu botol . hasilnya , alhamdulilllah . sistem penghadaman saya berjalan dengan lancar . bahkan tanda-tanda jerawat di muka saya juga hilang .

muka saya masa raya . takde mekap . sila abaikan muka yang sengal
setelah saya mencuba selama sebulan , inilah hasilnya :

ini gambar ketika awal percubaan


ini muka 4/2/2011 . alhamdulillah hampir licin
nota : tiada sebarang 'edit' pada gambar kecuali crop untuk membuang bahagian gambar yang tidak diperlukan .

anda berminat ? anda boleh menghubungi saya di nombor 017-2024324 atau emel tik_girlz04@yahoo.com atau di facebook saya http://www.facebook.com/neuroshewazni jika anda berminat dan untuk keterangan lanjut mengenai Jus Monavie ini . anda juga boleh lawati laman web di sini :
akhir kata dari saya , " Harta yang paling bernilai dalam dunia ini adalah KESIHATAN "

No comments: