tak suka buleh stop. maaf ya

26 January 2011

kopipes (copy paste)

bercakap pasal kopipes ini (ayat baru kat alam maya) panas pasal satu blog 'dirahsiakan' dok bengang kat sorang mamat(dirahsiakan) ni sebab kopipes sejibik sejiban enrty 'dirahsiakan' .

okay aku tanak cakap sape yang terlibat , korang nak tahu korang cari sendiri . yang aku nak kupas sekarang ni 'menciplak idea orang lain'

baru tadi terkena dekat aku . fak ah ! geram bebeno aku . aku punya la bagi cadangan bagai . tapi tak diterima . last2 hasil perbincangan adalah hampir sama dengan idea yang aku kasi tadi . kenapa hampir sama ? dah aku tak habes cerita dia dah mai tibai menjadikan aku stop nak luah idea aku dan aku blah .

watthehell bhai ??? sometimes you don't have to be too stubborn and feel that only You have those ideas . kadang2 , idea kita bukan bagus sangat pon . tapi setelah dicampur aduk dan di tambahbaiki , idea tu akan lebih bagus , lagi bagus dari idea kau tuh . kita jangan jadi macam blog kopipes , amek idea orang pastu kau yang naik nama ?? lama2 orang akan tahu kau tu tak hebat dan orang akan kutuk gak lama2 .

maka , kesimpulannya , jika ada idea sila kongsi . idea orang lain kita terima dan cuba ubah suai . dan yang paling penting !!!!! jangan ciplak hak orang pastu klaim (bahasa indon) itu kita punya . wadefak oke ??

p/s :kredit untuk LensaRosak , kadang2 timbul idea lepas baca blog korang ni . dan blog Terfaktab . ayat korang memang pawer . i laikk . ade lagi blog2 yang beri ilham untuk aku luah kat merapu2 ni . anyway , Terfaktab banyak buat aku fikir hoh dan ada entry kadang2 terjentik batang hidung aku . sapot yu alls ~

sekian .

6 comments:

Ohh said...

http://ohhmejuez.blogspot.com/

saya kasi link untuk awak.. saya kopipes lagi..!

ChE YaYA said...

wat the???
wani, biar betik, dia plagiat camtue sebijik..
owh..harap entry saya tidak dikopipes!!!!

Papa meow said...

Menarik...ada idea x, tgh x de idea ni, sila kongsi he3

Ohh Mejuez said...

ahahah suka jew kan? thankz :D

nEuR0 shEwAzni said...

ChE YaYa : taktau laa ape kena ngan beliau tu akak . kita tggu dan liat(ayat indon) jelah .

PAPA MEOW : papa meow ! takyah idea gamba pon dah cukupp . eee muke wewek sangat comel laa . muke leper . kih3 . love wewek .

mejuez : nak cari pasal ke brader ?

Mejuez said...

Lama betul tak singgah tgk entri ni.. wahaahaha.. Rindu plak aku... :)

Salam perkenalan semula...