tak suka buleh stop. maaf ya

14 December 2010

kenapa nama 'NEURO SHEWAZNI' ?

bismillah ~

haa hari ni aku nak ceta kenapa nama aku ialah "NEURO SHEWAZNI" ?
sebab ramai yang tertanya-tanya kan . tambah-tambah lagi yang mengenali diri ini - kawan2 aku lah ! yelah nama sebenar aku lain , yang ni lain .

baiklah sebelum eloklah aku bagitau nama sebenar aku . nama yang pertama diberi oleh parents aku ialah nama isteri Nabi Adam iaitu SITI HAWA . tapi tak taulah kenapa tak jadi tup2 dalam surat beranak tertera nama NUR WARDAH BINTI MD NAZIR . dalam bahasa arab 'NUR = cahaya' , 'WARDAH = bunga mawar' .



masa zaman kicik2 , orang panggil aku 'MEKWA' bukan kekwa ye adik kakak . sepupu panggil 'WA' je . atau orang selalu panggil aku 'WADAH' . sorry to say but aku benci orang paggil aku 'WADAH' sebab nama aku 'WARDAH' . buat penat je Mak aku kasi nama pastu panggil lain . pantang aku !

lepas tu bila masuk sekolah menengah , aku cakap kat kawan2 baru ngan kawan2/senior aku panggil aku 'Wa' . tapi tah camane diorang panggil aku 'WAWA' . maka terlekatlah nickname tu sampai sekarang . so korang takpayah nak cakap aku ni gile glemer ke nama Wardah ade hati nak jadi Wawa . bukan aku yang taruk harap maklong ! (amek trademark akak MeowwMania jap)

nama Neuro Shewazni aku pakai/femes pada taun 2003 mase aku form1 lagi lah . eh ke form 2 ah ? aku pon dah lupa . mase form 1-3 aku sekolah kat sekolah pempuan saje sebelom bertukar ke sekolah campuran jantina(betol ke tah ayat aku) . mase tu femes adik/kakak angkat . haha . waktu malam lepas prep malam dan waktu supper adik/kakak ni sibuklah kasi sekeping kad comel gudluck and whatsoever lah . mase tu aku ni rupa buruk so takde kakak nak layan aku . maka aku pakai la nama NS ni sebagai samaran . haha .

haha penat aku membebel pasal nama aku ni . okeh jom kita (eh kita? ah kalau korang baca kira kitalah ya) tengok susur galur nama Neuro Shewazni ni .

pertama kali aku dapat idea nama NS ni ketika aku melawat arwah Abah aku yang eksiden . agak parah sebab melibatkan kepala . masa ni aku baru form 1 . bulan 5 masa tu . ari tu ari ahad mase aku masuk wad tuh . wad tuh nama Wad Neuro-ape-ntah aku lupa . oleh sebab Nur ngan Neuro tu hampir sama/dekat , maka terlekatlah Neuro .

Shewazni pulak . aku pecahkan kepada she , wa , zni . okeh 'SHE' merujuk kepada jantina aku iaitu perempuan . 'WA' pulak yelah nama aku kann . 'ZNI' pulak hanya penyedap rasa eh kata .

so how ? simple je kan susur galur sejarah Neuro Shewazni ni ? nama ni aku pakai dalam internet je . tengok lah kat Friendster ke , Myspace ke , FB ke sume aku pakai nama ni . aku sorang je yang pakai nama ni . emel aku plak tik_girlz04@yahoo.com . haa ni pon ramai yang tanya kenapa tik ? nanti aku jawab entry akan datang . kalu korang Google nama NS ni , rasanya aku sorang je pakai . wey kalo ade sape2 lagi yang pakai HABAQ MAI CHEQ!!! memang parah laa sapa pakai nama NS ni . err nak g letak 'TM' sebagai hak milik boleh ? agaga .



okehlah sekiannn ~

2 comments:

iszieylyanziy said...

la,,baru tao nme ko,,hahaha

DAK MAKTAB SOMBONG

grOundnUt said...

zni cuma penyedap rasa .. ahahha kreatif betul ..